+
+
Nieuws van Ebben

Nieuws van Ebben

Bomennieuws

Directiewissel Boomkwekerij Ebben

Donderdag 20 juni 2024

Boomkwekerij Ebben kondigt een belangrijke verandering in haar leiderschap aan. Dirk Ebben, die al 12 jaar een sleutelrol speelt binnen het familiebedrijf, zal per 21 juni de functie van CEO overnemen van Toon Ebben, die besloten heeft een stap terug te doen naar een adviserende rol.

Winnaar Rooftop Award 2023

Woensdag 20 september 2023

Garage Daktuin delva en particuliere daktuin in arnhem winnen Rooftop Award 2023 

Afgelopen donderdag 14 september 2023 organiseerde Stichting Rooftop Revolution het jaarlijkse Rooftop Symposium 2023. Ditmaal op de groenste evenementenlocatie van Nederland en tevens winnaar van de Rooftop Award 2022, het Inspyrium te Cuijk. Aan het eind van de dag werd traditiegetrouw de Rooftop Award uitgereikt. 

 

Leerzaam en inspirerend rondje Maastrichter groenprojecten

Maandag 19 juni 2023

Op woensdag 14 juni organiseerde Boomkwekerij Ebben een rondgang langs recente én oude groenprojecten in Maastricht met als doel om met de gemeentes in de omgeving kennis en ervaring uit te wisselen over de uitdagingen en oplossingen waar men in de praktijk tegenaan loopt.

Voorkom bastverbranding bij bomen

Maandag 15 mei 2023

Hoge temperaturen, droogte en sterke zonnestraling… Door klimaatveranderingen en extreem warme zomers met temperaturen boven de 35°C hebben meer en meer bomen last van zonnebrand. Voorkom schade!

Groene metamorfose voor bedrijfsterrein Trespa

Maandag 15 mei 2023

"Vroeger keek ik uit op oude gebouwen, nu zie ik op die plek bomen staan. Dat voelt anders." Aan het woord is Frank Vandecruys, Operations Director bij Trespa.

Zoals de meeste bedrijfsterreinen in Nederland was ook het terrein van Trespa volledig geasfalteerd. Wie nú aankomt, arriveert in een groene oase. 

Ebben online TreeEbb: vind de juiste boom!

Maandag 15 mei 2023

Snel en eenvoudig de juiste boom voor de juiste plaats vinden? TreeEbb - de online bomenzoektool van Ebben - biedt niet alleen uitgebreide zoekmogelijkheden op boomkenmerken, maar ook op toepassing en bodemomstandigheden.

Gebruik de TreeEbb - Bomen vergelijken en moodboards samenstellen

Maandag 03 april 2023

 

 

Spoorpak Tilburg: inwoners zorgen voor een uniek stadspark

Dinsdag 22 februari 2022

Spoorpak Tilburg: inwoners zorgen voor een uniek stadspark

 

Klimaatbestendig inrichten met wadi’s en bijpassend sortiment?

Donderdag 16 juli 2020

De klimaatverandering brengt steeds vaker piekbuien met zich mee, en daarmee gepaard gaande overstromingen. Daarom is het van het grootste belang steden klimaatbestendiger in te richten.

Ebben Boomveer in Roofs magazine

Donderdag 02 juli 2020

In Roofs mei 2020 vertelt Stef Janssen, uitvinder van de Boomveer, over nieuwe kansen voor de toepassing van bomen op daken. Met de uitvinding van de Boomveer is de toepassing van bomen op veel meer daken mogelijk dan tot nu het geval was. Dit heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit in de stad.

 

Groeten uit de urban jungle - Vakbeurs Openbare Ruimte 2019

Donderdag 03 oktober 2019

Een drukbezocht lezingenprogramma. Inspirerende gesprekken met voorvechters van een groenere openbare ruimte. En aangename ontmoetingen met professionals uit de hele branche. De Urban Safari van Boomkwekerij Ebben tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte was bijzonder geslaagd.

Up A Tree boomklimmiddag voor kinderen

Donderdag 27 juni 2019

Acht op de tien kinderen antwoordt op de vraag ‘hoe speel je het liefst?’ met: ‘een hut bouwen, klimmen of een boomhut maken’.  En dus organiseerde Ebben op de laatste schooldag van het jaar een boomklimmiddag voor basisschoolkinderen: Up A Tree. Na wat handige tips om veilig hogerop te komen, klauterden de kinderen als behendige aapjes naar boven.

800 bomen voor 800 jaar stadsrechten

Donderdag 06 juni 2019

Ter gelegenheid van het 800-jarig stadsbestaan in 2020 bedacht Dordrecht een bijzondere traktatie voor haar inwoners: groen in de vorm van bomen. Voor de gelegenheid plant Dordrecht 800 bomen, verdeeld over vier projecten: een 'Kastanjearboretum' in de stad, drie 'Tiny Forests', bomen langs de N3 en als bijzondere actie naar haar inwoners geeft de stad 80 jubileumbomen weg.

 

Welke nectar- of pollenwaarde heeft een boom of plant?

Donderdag 16 mei 2019

Meer en meer is de ecologische waarde een belangrijk criterium voor de selectie van bomen voor de openbare ruimte. In bomenencyclopedie TreeEbb is daarom een nieuwe functie toegevoegd waarmee voortaan ook te zoeken is op de specifieke nectar- en/of pollenwaarde van bomen of planten.

Levende brug op Floriade 2022

Donderdag 21 maart 2019

In aanloop naar de Floriade Almere 2022 plantte Boomkwekerij Ebben vijftien watercipressen (Metasequoia glyptostroboides) aan als eerste levende brug van Nederland. De komende jaren zullen de bomen zich gaan wortelen en in dikte groeien, zodat de brug in 2022 te bewandelen is door de bezoekers van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Groene en duurzame samenwerking in De Klimaatstraat

Vrijdag 09 november 2018

Cobra adviseurs, TreeBUILDERS, Boomkwekerij Ebben, Sempergreen Group, Boomveer, NL Greenlabel en Operatie Steenbreek sloegen tijdens de Vakbeurs Klimaat in Houten de handen ineen voor een slimme en duurzame vergroening van de stedelijke omgeving.

Wereldbomen: de mooiste bast ter wereld

Woensdag 12 september 2018

De regenboog eucalyptus heeft misschien wel de mooiste bast van alle bomen. Wie hem voor het eerst ziet kan waarschijnlijk niet geloven dat het natuurlijke kleuren zijn. Het lijkt er eerder op dat een kleuterklas met de felste kleuren verf langs is geweest.

Award voor openbare ruimte met Ebben bomen

Dinsdag 13 maart 2018

Het Belgische Infopunt Publieke Ruimte, het kenniscentrum dat ijvert voor meer kwaliteit in de openbare ruimte, beloonde op 13 maart 2018 de stad Mechelen met de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte. Een prijs voor goed opdrachtgeversschap en aangename, veilige en duurzame publieke ruimten waar de menselijke maat centraal staat.

Net te laat... De 150.000ste TreeEbb-gebruiker was u voor

Donderdag 26 oktober 2017

Op de Boom Inspyratie Dag zette Toon Ebben de 150.000ste gebruiker van de TreeEbb in het zonnetje. Erik van den Akker, technisch adviseur bij MTD Landschapsarchitecten, reed weg in een inspirerende prijs.

Wereldbomen: karakteristieke verschijning met helende krachten

Donderdag 17 augustus 2017

Van oudsher wordt de drakenbloedboom beschouwd als magisch. Zijn uiterlijk zal daar ongetwijfeld aan meewerken: de dikke stam ondersteunt knoestige vertakkingen, die alleen aan de uiteinden stekelig blad dragen. De kroon vormt een prachtig karakteristieke, symmetrische parasol, een unieke verschijning tussen andere bomen.

Aanplant Nationaal Monument MH17

Vrijdag 31 maart 2017

Op zaterdag 18 en 25 maart werden 298 bomen op het Nederlands Nationaal Monument MH17 geplant voor de slachtoffers van de vliegramp boven Oekraïne. Het monument symboliseert een groen herdenkingslint dat zich verheft uit het landschap. Op 17 juli 2017 wordt het herinneringsbos officieel geopend.

Wereldbomen: een majestueuze kroon en gigantische luchtwortels

Donderdag 15 december 2016

De banyan (Ficus religiosa) of bodhiboom is een van 's werelds grootste en meest bijzondere bomen. Kenmerkend voor deze snelgroeiende boom zijn de majestueuze kroon en de gigantische luchtwortels die de banyan zijn karakteristieke uiterlijk geven.

Ontwerpbureau Exterior en Ebben winnen 1.2. Tree Award

Donderdag 29 september 2016

Bij de uitreiking van de 1.2. Tree Award tijdens de Green Expo in Gent gingen zowel de eerste als de derde en vierde prijs naar projecten met Boomkwekerij Ebben. De 1.2. Tree Award is een onderscheiding voor succesvolle en duurzaam ontwikkelde tuin- en parkprojecten, waarin de bomen beeldbepalend zijn. Met de toepassing van bijzondere, monumentale meerstammige bomen in contrast met strakke, moderne architectuur wisten Ebben en Exterior de vakjury te imponeren.

Duurzaamheid - trend of toekomst?

Donderdag 28 juli 2016

Als winnaar van de Tuinbouw OndernemersPrijs gaat Boomkwekerij Ebben dit jaar in gesprek met groenprofessionals over hun kijk op Future Proof ondernemen. Deze keer Stefanie de Kool, projectleider agro/food Milieukeur plantaardig en Gerwin de Bruijn, buitendienst kwekerij Boomkwekerij Ebben over duurzaamheid.

TreeEbb nu ook in de appstores

Vrijdag 10 juni 2016

De online bomenencyclopedie TreeEbb is nu ook als gratis app beschikbaar voor iPhone en Android. Op de Europese Dag van de Openbare Ruimte lanceerde Boomkwekerij Ebben de app voor de groenvakwereld.

NL Greenlabel: bijzondere groene vormgevers!

Dinsdag 07 juni 2016

Het duurzame, groene visitekaartje van de BV Nederland - Travelling Ecodome - begint na Amsterdam aan een reis over de wereld.

Wereldbomen: uitzonderlijke Afrikaanse boom met bizar uiterlijk

Maandag 11 april 2016

Door zijn vreemde uiterlijk lijkt het of de Baobab op zijn kop groeit met de wortels in de lucht. Volgens overlevering van het San-volk is de boom gestraft door de goden en vanuit de hemel op aarde gegooid, waar hij omgekeerd terecht kwam en verder groeide.

Boomkwekerij Ebben wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2016

Donderdag 07 januari 2016

Boomkwekerij Ebben is winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 voor Future Proof ondernemerschap. Een schitterend bewijs dat ons innovatieve en duurzame bedrijf wordt gezien en gewaardeerd.

Ebben behaalt ISO 14001 certificering

Dinsdag 05 januari 2016

Ebben is met vlag en wimpel geslaagd voor ISO 14001 en is daarmee de enige kweker van groot formaat bomen in Nederland met deze certificering. in het auditrapport scoort Ebben onder meer bijzonder op de aspecten: operationeel sterk, hands-on mentaliteit; creatief en innovatief; zien van kansen; passie en deskundigheid; open organisatie met betrokken medewerkers.

Klimaatbestendige steden en groen

Vrijdag 13 november 2015

De Dam werd tijdens de Amsterdam International Waterweek voor één dag omgetoverd tot een groene jungle. Boomkwekerij Ebben leverde prachtige mispels (Mespilus germanica) en hazelaars (Corylus avellana ‘Web’s Prize Cob’) voor het groene pop-uppark in het centrum van de hoofdstad.

Sterk staaltje stedelijk groen op Ponte Palazzo!

Maandag 13 juli 2015

Op een voetgangersbrug in Den Bosch werd een bijzonder stadspark gerealiseerd. Prachtige meerstammige Ebben-bomen torenen hoog boven maaiveld en sieren deze unieke, groene Paleisbrug.

Erasmus Universiteit Beste Openbare Ruimte 2014

Zaterdag 07 februari 2015

De Erasmus Universiteit Rotterdam is de Beste Openbare Ruimte van 2014. Ontwerper Huub Juurlink: "Het universiteitsterrein van de Erasmus Universiteit is het project waar ik in mijn loopbaan het meest trots op ben. Het was een erg dankbare taak om de openbare ruimte opnieuw vorm te mogen geven."

Wereldbomen: de dikste, de hoogste, de grootste, de oudste

Vrijdag 06 februari 2015

Van een 115,55 meter Sequoia sempervirens tot een Mexicaanse cipres met een omtrek van 36,2 meter. En van de Sequoiadendron giganteum met de veelzeggende naam General Sherman tot een 9.550 jaar oude spar. Bomen over de hele wereld blijven ons imponeren. 

BLIJF OP DE HOOGTE
BEDANKT VOOR UW AANMELDING!
×
Cookie instellingen

Stel hier uw cookie voorkeur in. Meer informatie over het gebruik van gegevens en de verschillende cookies vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.