TreeEbb TreeEbb Agenda Agenda Vacatures Vacatures
×
+
+
LVR-Klinikum Essen

LVR-Klinikum Essen

Opposite the existing LVR-Klinikum hospital in Essen, a new building was constructed to house a child and adolescent psychiatry clinic. Förder Landscape architects was challenged with designing the outdoor space to connect the two buildings. The solution was found in circle-shaped green islands. The shared entrance to both clinics was central, marked by a four to five-metre-tall multi-stem Prunus ×yedoensis. Other green islands - surrounded by seating walls - complete the design and invite users to relax. The planting continues around the hospitals and in the courtyard with multi-stem amelanchier and ornamental apple trees. At the edge of the outdoor space, welcoming gardens for patients have also been created. These gardens have an additional function as a green buffer between the hospital and the surroundings. 

STAY UP TO DATE
THANK YOU VERY MUCH FOR SUBSCRIBING
×
Cookie settings

We use cookies when offering electronic services. A cookie is a small, simple file that is sent with the pages of this website and stored on the hard disk of your computer by your browser. This allows us to combine various requests for pages on the website and analyse users’ behaviour, for example. You can indicate which cookies you wish to accept using the settings below. Bear in mind that not accepting cookies will mean that part of the functionality of this website may not be available. You can find more information about the use of data and the various cookies in our privacy and cookie declaration.